top of page

Kateřina Blížkovská

Kateřina Blížkovská, Tsjechische mezzosopraan en koordirigent, studeerde oude muziek bij Nicolas Achten (Zang, Brussel) en koordirectie bij Luc Anthonis (Antwerpen). 

Ze werd uitgenodigd voor opnames en zong als solist en koorlid met ensembles als het European Hanseatic Ensemble, Scherzi Musicali, Ad Mosam, Arcanum, Myosotis, Fluctus en anderen. Ze was te horen op podia van festivals als Automne musical de Spa, Musiq3, Dag Utopia, het Internationale Bach Contius Festival en Nuit blanche de Paris.

 

Ze heeft de ensembles Arcanum, Aziliz en haar eigen ensembles geleid: Ruah, Catharsis en Der kleine Hammerchor. 

Via masterclasses bij verschillende instellingen en artiesten (Chapelle Reine Elisabeth, Dorothee Mields, Reinoud Van Mechelen, Els Crommen) verkent ze repertoire van vroege renaissance tot hedendaags, waarbij ze zich concentreert op historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Een speciale interesse van de jonge zangeres ligt in barokke gebaren (Sigrid T'Hooft), evenals het begeleiden van haar eigen zang, op de luth en de barokgitaar. 

Gepassioneerd door kamermuziek en de schoonheid van de menselijke stem, heeft ze verschillende ensembles opgericht, waaronder het octet Ensemble Catharsis; het koor Ensemble Ruah; en Four Beers and a Glass of Wine (stichtend lid), en anderen.

bottom of page